Wat is de beste stofzuiger? Wij vertellen je aan de hand van expert reviews en gebruikers reviews wat de beste merken zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een stofzuiger.

Als je op deze pagina bent belandt, dan zit je hier goed als je meer wilt weten over het beste merk stofzuiger. Een stofzuiger is toch wel erg belangrijk om in huis te hebben. Stof, kruimels, haren en meer van dit soort dingen komen toch door heel het huis te liggen als je het niet netjes bijhoudt. Het is soms zelfs zo, dat je denkt dat het erg schoon is maar er alsnog veel stof op de grond ligt.

 

Bekijk de Stofzuiger REVIEWS

Bekijk de Stofzuigers TOP 10

 

 

Bekijk hier direct de beste stofzuigers >>

  • Reviews van experts
  • Reviews van gebruikers
  • Prijzen vergelijken
  • Beste koop 2017

Maar wat is het beste merk stofzuiger?

Verderop lees je meer over de volgens ons beste stofzuigermerken. Ook vind je meer informatie over de beste variant uit 2017, over de meest verkochte en welke het minste geluid maakt. Ook is het goed om te weten dat er verschillende soorten stofzuigers zijn. Welke dit zijn en wat de verschillen zijn tussen bijvoorbeeld met en zonder stofzuigerzak, lees je hieronder.

De beste stofzuiger

Stofzuigers zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, soorten, maten en ga zo maar door. Maar wat zijn dan volgens ons de beste merken? Om bij de beste merken te horen, moeten er verschillende worden aangeboden, ze vaak gekocht zijn door consumenten en beschikken over een goede kwaliteit.

 

MerkSpecificatiesInformatieLaagste prijs
Dyson Cinetic Big Ball Absolute
Bekijk specificaties
en reviews
Zeer goede beoordeling
1200 watt
Philips FC8723/09 Performer Expert
Beste stofzuigers Philips
Bekijk specificaties
en reviews
8 m. snoer
Energieklasse A
MIELE COMPLETE C3
Goede stofzuiger, MIELE COMPLETE C3
Bekijk specificaties
en reviews
7,5 m. snoer
Energieklasse A
Miele Complete C2
Goed stofzuiger merk, Siemens C2
Bekijk specificaties
en reviews
1600 watt
6,5 m. snoer
Wehkamp
BOSCH BGL8SIL3
Bekijk specificaties
en reviews
Zeer stil
12 m. snoer
<script>

Dit zijn volgens onze testen de beste merken:

 • Dyson

 • Miele

 • Bosch

 • Philips

 • Samsung

Waarom dat zo is, lees je hieronder.

 • Beste merk stofzuiger: Dyson

Volgens ons is het beste merk stofzuiger Dyson. Veel mensen kennen het merk waarschijnlijk van de diverse reclames over de stille, diervriendelijke of andere stofzuigers. Het merk Dyson beschikt over een assortiment van verschillende soorten stofzuigers. Ze hebben namelijk slede-, snoerloze-, en kruimelstofzuigers. Ook deze zijn weer in verschillende klassen verkrijgbaar. Je kunt allereerst kijken naar hoe groot je huis is en of je huisdieren of allergieën hebt.

Moet je ontzettend veel ruimtes zuigen en heb je ook een huisdier? Dan kun je voor een variant gaan met veel zuigkracht en een die speciaal gemaakt is voor het opzuigen van haren van dieren. Ook beschikken de stofzuigers van het beste merk Dyson over een bepaald vermogen, een energieklasse, een bepaalde grootte en is er te zien of hij goed zuigt op harde en zachte vloeren. Een erg bekende variant van het merk Dyson, is de stofzakloze stofzuiger.

Een van de nieuwste edities kan zichzelf weer overeind helpen, komt gemakkelijk bij de allerkleinste plekjes en zorgt ervoor dat het hele huis weer spik en span is. Ook heb je uiteraard bij een stofzakloze stofzuiger geen zak nodig. Dit scheelt dan weer in de kosten en het bespaard tijd omdat je de zak niet hoeft te verwisselen.

 • Goed merk stofzuiger: Miele

Ook het merk Miele verkoopt talloze stofzuigers. Er zijn verschillende soorten van het merk Miele verkrijgbaar, namelijk een robot-, een steel- en een normale stofzuiger. Een robotstofzuiger is een soort van intelligente zuiger, dat door middel van diverse sensoren, methodes en navigatiemethodes door een huis navigeert. Hij rijdt een soort van door het huis door middel van laserstraaltjes of infrarood, zodat het nergens hard tegenaan rijdt. Al het stof wordt opgezogen in een bak, dat eens in de zoveel tijd geleegd moet worden. Erg handig voor de mensen die een hekel hebben aan stofzuigen of het gewoonweg door medische klachten niet zelf kunnen.

De diverse stofzuigersoorten van Miele beschikken allemaal over een bepaalde energie-efficiëntieklasse, een stofuitstootklasse, een reinigingsklasse op een harde en op een zachte vloer en over een bepaald vermogen. Ook zijn ze aan te schaffen in diverse kleuren, zoals blauw, grijs, rood, wit en zwart. Ook kun je kijken naar hoelang het snoer is. Deze variëren namelijk ook per stofzuiger weer in de lengte. Als je op zoek bent naar een goed merk, dan is Miele zeker aan te raden.

 • Betrouwbaar merk: Bosch

Bosch is een erg bekend merk en ook één van de beste merken dat stofzuigersoorten verkoopt. De diverse soorten die verkocht worden doorhet merk Bosch, zijn onder andere de steelstofzuiger, de steelstofzuiger inclusief kruimeldief en de normale stofzuiger. De stofzuigers van het merk Bosch zijn voorzien van een goed energie-efficiëntieklasse, zuigen goed op harde en zachte vloeren en ze werken of op een accu of op een netsnoer. Al met al zijn de stofzuigers van Bosch geschikt voor allergieën, verschillende soorten bekleding, harde en zachte vloeren, haar van mensen en huisdieren, kieren, meubels, parket en allerlei soorten tapijten.

Het vermogen van ieder stofzuigapparaat van Bosch is gemiddeld 700 tot 750 Watt en er zijn zuigers te verkrijgen in de kleuren blauw, grijs, rood, wit en zwart. Een veel gekochte variant van dit beste merk stofzuiger, is de Bosch stofzuiger met QuattroPower-Systeem, een PureAir filter en een erg laag energiegebruik. Hij heeft het vermogen van 700 Watt en beschikt over een stofzak.

Hij wordt door veel mensen gewaardeerd juist om het lage energie gebruik, de goede prijs-kwaliteitverhouding en omdat hij erg goed zuigt en bij krappe plekjes komt.

 • Philips stofzuiger

Dit merk heeft in de loop der jaren zijn dienst bewezen en staat te boek als een betrouwbaar en betaalbaar merk. Philips beschikt over diverse modellen is verschillende prijscategorien. In de top 5 kan je de meest populaire stofzuigers van Philips terug vinden.

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding: Samsung

Samsung is een erg bekend merk. Veel mensen zullen een Samsung telefoon hebben en misschien ook wel een Samsung televisie, tablet, wasmachine of vaatwasser. Maar wist je ook dat Samsung één van de beste merken stofzuigers is? Er zijn diverse soorten die door het merk Samsung worden verkocht. Zo kun je onder andere kiezen uit een steelstofzuiger, een stofzakloze stofzuiger en een robotstofzuiger. Een steelstofzuiger met stofzak is eigenlijk de meest bekende en tot nu toe meest gebruikte soort stofzuigers. Je plaatst er een stofzak in, je zuigt stof, haren en andere vuiligheid op en na een tijdje verwissel je de oude zak voor een nieuwe.

Stofzuiger meest verkocht

Er zijn veel goede merken waarvan stofzuigersoorten verkocht worden. Maar wat is nou het merk dat het meest verkocht wordt? Het merk dat het meest verkocht wordt, is Miele. Dit zal waarschijnlijk komen door het grote assortiment aan stofzuigers. Benieuwd naar wat er zoal verkocht wordt van het merk Miele? Lees dan het kopje “Miele” op deze pagina.

Welke stofzuiger maakt het minste geluid?

Stof op zuigen is natuurlijk nodig en soms zelfs fijn om te doen omdat erna je huis weer heerlijk schoon is. Maar het maakt vaak een ongelooflijk kabaal. Huisdieren schieten onder de bank, je verstaat niets meer van wat je gesprekspartner zegt en eigenlijk is vroeg in de ochtend of laat in de avond stofzuigen niet zo handig omdat eventuele buren er last van kunnen hebben.

Gelukkig zijn er stofzuigers die minder geluid produceren tegenwoordig. Maar wat is degene die het minste geluid maakt? De stilste stofzuiger die te verkrijgen is, is de Pro Silence variant van Bosch. Ook hebben de merken Princess, Miele en AEG erg stille stofzuigers. Hier doe je niet alleen je omgeving, maar ook jezelf een groot plezier mee!

Wat is het verschil tussen stofzuigers met en zonder zak?

Als je van plan bent om een nieuwe stofzuiger aan te schaffen sinds een lange tijd, dan is het goed om te weten dat er veel veranderd is. Hoe je vroeger alleen gebruik kon maken van een stofzuigapparaat met daarin een stofzak, kun je nu ook kiezen voor een stofzakloze stofzuiger. Het verschil tussen deze twee, is dat er in de één een zak zit en de ander een stofreservoir.

Bij een stofzakloze zuiger, is het meestal het geval dat het reservoir doorzichtig is. Zo kun je direct zien wanneer het reservoir geleegd moet worden. Het bespaart ook erg in de kosten om te zuigen met een stofzakloze stofzuiger. Je hoeft namelijk niet regelmatig geld uit te geven aan een nieuwe zak.