Wat is het beste merk van een mobiele airco en wat doet het precies? Op deze pagina lees je meer over verschillende merken mobiele airco’s en over diverse varianten. Een mobiele airco is een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid in een ruimte regelt. Het is airconditioning, dat vooral tijdens de warme zomerdagen erg prettig is. De meeste hebben wieltjes en zijn daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Het is handig om het al aan te zetten voordat de warmte in de ruimte hangt. Zo is de temperatuur gemakkelijker stabiel te houden.

Wat zijn de beste merken mobiele airco’s?

Deze zomer kan het weer aardig warm worden. Verkoeling in huis, slaapkamer of op het werk kun je met een mobiele airco eenvoudig creëren. Ook dit jaar weer zijn de mobiele airco’s uitvoerig getest. Wat is nu het beste merk voor een mobiele airco?

 

Bekijk de REVIEWS

Bekijk de AIRCO TOP 10

 

 

Bekijk hier direct de beste mobiele airco’s >>

  • Reviews van experts
  • Reviews van gebruikers
  • Prijzen vergelijken
  • Beste koop 2017
<script>

In de top 5 zie je ze terug! Bepaalde merken scoren elk jaar erg hoor. Daarbij kun je denken aan:

 • DeLonghi
 • Sencor
 • Eurom

Beste merk mobiele airco: DeLonghi

Wat DeLonghi één van de beste merken mobiele airco’s maakt, is dat de meeste varianten van het merk stil zijn. Deze produceren dus amper tot geen geluid wat erg fijn is. De mobiele airco’s van DeLonghi hebben een rustige uitstraling, werken goed tot ruimtes van 100 kubieke meter en zijn erg energiezuinig. Ook is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed.

Op plaats 2 staat: Sencor

Van Sencor zijn er ook mobiele airco’s te verkrijgen. Het is een van de beste merken mobiele airco’s, omdat de prijs-kwaliteitverhouding erg goed is. Ook is de gebruiksvriendelijkheid erg goed en wordt de lucht goed gereguleerd door het apparaat. De meeste varianten zijn te gebruiken in ruimtes tot ongeveer 50 kubieke meter en hebben een vermogen rond de 900 Watt.

Ook in de top 3: Eurom

Een van de beste merken mobiele airco’s, is het Eurom. Er zijn verschillende varianten te verkrijgen die de luchtvochtigheid- en temperatuur regelen. Zo heb je eigenlijk alleen airco’s met afvoerslang, maar variëren ze van elkaar door verschillende functies. Een airco van Eurom verplaatst de lucht, heeft een bepaald geluidsniveau en heeft een bepaald koelvermogen. Dit geldt voor iedere variant zo. De meeste airco’s van het merk Eurom zijn geschikt voor ruimtes van 50 tot 70 kubieke meter.

Specificaties en reviews van de mobiele airco test

Hieronder kun je bekijken welke 5 mobiele airco's als één van de beste uit de test komen. Bekijk de specificaties voor meer informatie of lees de reviews en ontdek wat anderen het beste merk mobiele airco vinden.

MerkSpecificatiesInformatieLaagste prijs
DeLonghi
Pinguino PAC N81

Bekijk specificaties
en reviews
900 Watt vermogen
Sencor
SAC MT7011C
Bekijk specificaties
en reviews
890 Watt vermogen
Eurom
PAC 9.2
Bekijk specificaties
en reviews
980 Watt vermogen
Sharp
CV-P10PR
Bekijk specificaties
en reviews
960 Watt vermogenWehkamp
Qlima
P426
Bekijk specificaties
en reviews
1.345 Watt vermogen

De verschillen tussen de merken, zijn de prijs maar ook de energieklasse. Daarnaast beschikt het ene merk weer over andere functies dan de ander.

Onze voorkeur gaat uit naar het beste merk DeLonghi. Dit, omdat wij het zelf als prettig ervaren als de airco geluidstil is. Verderop op deze pagina kun je door middel van een aantal onafhankelijke reviews lezen wat gebruikers zelf het beste merk vinden. Heb jij ook een favoriet merk? Dan kun je dit aan ons laten weten door middel van een review.